1 година безплатна допълнителна гаранция на гуми с Tire Guard 365
При покупка на комплект 4 броя гуми Goodyear, Dunlop или Fulda от 16" и по-големи, с монтаж от 01.02.2024. до 31.01.2025 г.
Защо азот вместо кислород за напомпването на гумите ?
Като за начало въздухът съдържа 78% азот, по-малко от 21% кислород и останалото са водни изпарения, со2 и други газове. Има няколко важни причини да се използва азот вместо въздух:
Защо е важна смяната на филтъра на купето?
Всяка една кола с климатик има филтър за купе, който засмуква мръсният въздух отвън, пълен с твърди частици и полени, вредни не само за климатичната система на автомобила, но и за здравето на хората.
Какво е товарен индекс на гумата?
Товарния индекс е параметър, който определя максималното допустимо натоварване на гумата при допустимата максимална скорост за гумите.
Какво е скоростен индекс на гумата?
Скоростния индекс е параметър, който оказва максималната допустима скорост за дадена гума.
Какво означават елементите от размера на една гума?
Размерът на гумата се намира на нейната страница.
Той е записан като ред от цифри, като например 205/55 R16 91Y или 195/65 R15 91T.
Какво е Европейски етикет на гумата?
До Май 2021 г., етикетът даваше информация на потребителя за три важни критерия, по които се формира базата за оценка на ефективността на гумата: горивна ефективност, сцепление с мокра настилка и външен шум.<br />
<br />
От Май 2021 г. новият етикет на ЕС за гуми включва и друга информация относно характеристиките на гумата на сняг и при заледени зимни условия. Мащабът на класовете етикети за сцепление с мокра настилка и съпротивление при търкаляне вече има 5 вместо 7 класа, обозна
Какво означават допълнителните обозначения на гумата?
Всяка гума има допълнителни обозначения, които могат да бъдат свързани с вида на гумата, производителя й, посоката на въртене, хомологация на автомобилен производител и други.